ТОП 6 интересных мест в Дубае 2022, что посмотреть, куда пойти

Вітаю всіх в Дубаї!  Я Катя Боримська і сьогодні ми прогуляємося цікавинками дивовижного емірату, готуйтеся дивитися постійно вгору, бо все саме цікаве – там) Серед кам`яних джунглів вже видніє:

Burj Al Arab «Парус-готель» — символ туризма в Дубай, бо відкритий перед новим тисячоліттям, у 1999 р., з тих пір він, як оазис у пустелі, приваблює туристів та захоплює дух своєю величчю. Висота 280 метрів, розташований на насипному острові. Саме цей готель започаткував нову епоху розвитку індустрії туризму. Поряд біля Паруса знаходиться муніципальний пляж Джумейра.

Вам також буде цікаво Районы Дубая, где лучше остановиться для отдыха 2022

Palm Jumeirah «Пальма Джумейра» — острівне диво світу, створене руками людини. Штучний острів, що повторює контури пальми з симетричними «листами», де розташувалися дорогі вілли, готелі, аквапарк та багатокілометрові пляжі, це прямий доказ величі Емірат. Побувати тут варто хоча б заради того, щоб оцінити, на що здатні наука, прогрес і гроші! Але ось плавати на Пальмі мені не сподобалося, дуже застояна вода через слабку циркуляцію, враження, ніби плаваєш у ставку, хоч і красивенному, але ставку)

Burj Khalifa «Бурдж Халіфа» — на сьогоднішній день це найвищий хмарочос у світі (828 метрів). Для мене це якесь вертикальне місто, яке простягнулося на 162 поверхи і складається з офісів, торгових площ, житлових приміщень та готелю Giorgio Armani. Ми піднімалися на 124 поверх, звідки відкривається неймовірний панорамний вид на місто, красиві фото-зони, але найбільше враження на мене справили плаваючі екрани, які показують дубайські реалії 1992 року. Як це? Ну на приклад, з вікна Бурдж Халіфи бачимо

Вам також буде цікаво Объединенные Арабские Эмираты от А до Я: отдых, правила въезда 2022

Пальму Джумейру, наводимо цей екран і дивимося знову на Пальму, але вже через екран – і бачимо лише море, бо у 1992 році Пальми ще не було, дивимося через екран 1992 року на місто – і бачимо піски і порожнечу, а у вікні сьогодення височіють хмарочоси, моли, розважальні центри, архітектурні пам`ятки тощо. Цей екран показує, як всього за 30 років земля пісків перетворилася на ультра сучасне місто, і це прямо в голові не вкладається)

Dubai MaII – найбільший торгово-розважальний центр у світі, що розташований у районі Даунтаун, поблизу Бурдж Халіфи. Це ідеальне поєднання безмежних можливостей для шопінгу та масштабного розважального середовища, там очі просто розбігаються)) А Fashion Avenue — ключовий куточок моди всього Близького Сходу, тут в одному

Вам також буде цікаво 7 причин поехать на Занзибар, тур в Танзанию 2022

місці розташувалися найпопулярніші світові бренди, такі як Armani, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Fendi, Gucci, Hermes, Ralph Lauren, Versace, тому поціновувачі ексклюзивного шопінгу – цей Молл для Вас)) Головна фішка Дубай Молл, на мою думку, це водоспад із пірнальниками за перлами, що був відкритий у 2009, і присвячено колись головному ремеслу країни – видобутку перлів. Видовище просто неймовірне, яку ж безстрашність доводилося проявляти в ті часи пірначам, які погружалися за перлами на глибину понад 10 метрів!

Фонтан у Дубай – крутезна композиція з води, звуку та світла, фонтан вважається одним із найвищих та незвичайних у світі. Розташований він на штучному озері біля Дубай Молл. Фонтан «співає» голосами Вітні Х’юстон, Андреа Бочеллі, а також тут звучать найпопулярніші арабські мелодії, включаючи Sama Dubai на честь шейха Мохаммеда.

Вам також буде цікаво Кения прямой перелет рейс из Киева в Момбасу 2021-2022, личный опыт

Dubai Frame «Золота Рамка». Головна ідея створення Дубайської Рамки – поєднати різні історичні епохи міста. Вона розташована таким чином, що з одного боку ви побачите характерні визначні пам’ятки сучасного Дубая, а з іншого боку вам відкриваються чудові краєвиди старого міста. Таким чином створюється ілюзія подорожі в часі на 50 років тому. А по середині, на висоті 150 метрів, розташований панорамний майданчик, з якого також відкривається чудовий вид на Дубай, але фішка – це прозора скляна підлога… Рамка додасть трохи сивого волосся) Вхід коштує 60 дірхам з людини, розташований на початку Шейх Заїд Роуд, яка тягнеться аж 150 км.

 

 

Поехали С Нами, Poehalisnami, Поїхали З Нами 2022